Fotók: a ma 38 éves Totti pályafutásának legemlékezetesebb pillanatai

Ma töltötte be 38. életévét az AS Roma ma már legendásnak nevezhető csapatkapitánya, Francesco Totti, akinek tiszteletére végignézzük tartalmas pályafutása legemlékezetesebb pillanatait.


1993. március: Az ifjú Francesco Totti 16 évesen mutatkozhatott be a farkasok színeiben egy Brescia elleni rangadón. Ekkor még nem tudhatta biztosra a Roma mestere, Vujadin Boskov, hogy egy legendát indított útjára.

Az első gólját 1994. szeptemberében a Foggia ellen szerezte.

Pályafutása egyik legemlékezetesebb pillanata volt, amikor a 2000-s Eb-n a hollandok ellen berúgta az olaszokat a fináléba a tizenegyespárbajban.

2001-ben érte el legnagyobb klubsikerét, ekkor Fabio Capello edzősködése alatt bajnoki címet nyerhetett a Romával.

A nap, amely minden olasz embert felidegel, hacsak visszaemlékszik rá. Az ecuadori Byron Moreno játékvezető többek közt Totti jogtalan kiállításával is megfosztotta a Squadra Azzurát a továbbjutástól a házigazda Dél-Korea ellen.

A 2004-es félbeszakadt római derbin az ultrák próbálják rábeszélni Tottit, hogy szakítsák félbe a mérkőzést, mivel egy Roma-szurkoló gyermeket a mérkőzés előtt halálra gázolt egy rendőrautó. Szerencsére a történetnek nem volt valóságalapja, de a találkozó félbeszakadt, majd zárt kapuk mögött folytatták egy másik időpontban.

Élete legmeghatározóbb élménye volt a 2006-os németországi labdarúgó-vb, amelyet megnyert az olaszokkal. Itt éppen az ausztrálok elleni nyolcaddöntőben lőtte tovább az azzurikat.

Ehhez a képhez úgy gondoljuk nem kell kommentár.

Egy évvel később az európai aranycipőt is megnyerte 26 lőtt góljának köszönhetően.

Örök szerelmét, az AS Romát a mai napig nem hagyta el. Legendás nyilatkozatát mai napig is örömmel idézik fel a farkasok szurkolói:
"Inkább egy Scudetto a Romával, mint 10 a Milannal, vagy a Juventusszal!"

Videók