Ezekre kell odafigyelnie a Juventusnak a Napoli elleni győzelemhez

A Serie A pénteki játéknapjának egyetlen összecsapásán a Juventus és a Napoli csapata feszülnek egymásnak.


Függetlenül a két klub aktuális formájától, a Juventus és a Napoli összecsapása mindig különleges alkalom.

Elvégre ez a találkozó a kultúra összecsapásának is számít, az ország északi és déli fele között.

A Juventus egy kilenc mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozattal érkezik az összecsapásra, míg a vendégek a kissé hullámvölgyben lévő címvédő Napoli együttese lesz.

Rudi Garcia kirúgását követően Walter Mazzarri második megbízatását egy meggyőző bergamói győzelemmel kezdte meg. Ezt a pozitív debütálást azonban mostanra a Real Madridtól és az Intertől elszenvedett vereségek csúfították el.

Ezért a nápolyiak kétségbeesetten vágynak majd egy nagy győzelemre, amely visszavezetheti őket a helyes útra, míg az Öreg Hölgy eltökélt célja, hogy olyan eredményt érjen el, amellyel tovább növeli a nyomást az Inter csapatán.

A nagy összecsapásra készülve, nézzük meg a Juventus lehetséges győzelmének fontos szempontjait a Napoli elleni nehéz mérkőzés során.

Kim Min-jae távozását követően a Napoli elvesztette a csapat védelmében a tömörségét. Mostanában Amir Rrahmani és Juan Jesus is gyengén teljesít, ha tisztázásáról van szó. Ez a gyengeség többször is jól látható volt, különösen a Milan és az Inter elleni összecsapások alkalmával.

Ezért a Juventusnak teljes mértékben ki kell használnia ezt a helyzetet, és gondoskodnia kell arról, hogy olyanok, mint Filip Kostic, Cambiaso és Federico Chiesa keresztpasszokkal tudjanak zavart okozni a vendégek számára, amelyeknek Dusan Vlahovic, Adrien Rabiot és Weston McKennie megpróbálnak a végére érni és gólt szerezni.

Különösen a szerbnek kell a legtöbbet kihoznia az erős fizikai adottságaiból, és megnyerni a légpárbajokat a védőkkel szemben.

Az elmúlt hétvége alapján a Juventusnak kellemes hangulatban kellene lennie a találkozót megelőzően, míg a Napoli elég keserves pillanatokat él át az utóbbi időkben.

A Napoli már elvesztette azt a bajnoki aurát, ami elvileg bizonyos mentális előnyt jelentett volna számukra ellenfeleikkel szemben.

Ezért a Juventusnak meg kell próbálnia kihasználni ezt a pillanatot, és korán csapást mérni az ellenfélre, tudván, hogy a vendégek nehezen tudnának visszavágni, tekintve az amúgy is sebezhető jelenlegi csapat moráljukat.

Másrészről viszont veszélyes is lehet Allegri számára, ha hagyja a Napolit játszani a saját játékát, hiszen így Mazzarri emberei fokozatosan visszanyerhetik az önbizalmukat a találkozó során, és akár a maguk javára is fordíthatják az összecsapást.

Borítókép: Elianton/Mondadori Portfolio via Getty Images

Videók