Drámai jelenetek Udinében: kiderült, mitől eshetett össze a Roma hátvédje

Hivatalos közleményt adott ki az AS Roma Evan Ndicka állapotával kapcsolatban.Mint ismert, vasárnap 1-1-es állásnál félbeszakították az Udinese–Roma olasz bajnoki mérkőzést, miután a fővárosiak hátvédje, Evan Ndicka összeesett a pályán. A vérfagyasztó jelenetek láttán elsőre a legtöbben szívproblémára gyanakodtak, ám szerencsére az orvosi vizsgálatok mást igazoltak.

„Az akut szívtájéki fájdalmat és a stadion orvosi szobájában elvégzett EKG-vizsgálat eredményét látva Evan Ndickát az udinei Santa Maria della Misericordia Kórházba szállították. Első és második szintű kardiológiai vizsgálatokat végeztek, amelyek egyaránt negatív eredményt mutattak szívbetegségekre. A hétfő délelőtt elvégzett utolsó vizsgálatok fényében az egészségügyi helyzet összeegyeztethető egy minimális bal légmell melletti mellkasi traumával. A játékost elbocsátották, és további vizsgálatoknak vetik alá Rómában.” – közölte Facebook-oldalán az AS Roma.

A találkozó egy korábbi fázisában, még az első félidőben az elefántcsontparti bekk keményen ütközött ellenfelével, Lorenzo Luccával, elképzelhető, hogy ez okozta a problémát.

 

 

A mérkőzést később fejezik be, az időpont egyelőre nem ismert. Az AS Roma csütörtökön az AC Milant fogadja a Stadio Olimpicóban az Európa Liga negyeddöntőjének második felvonásán. Daniele De Rossi csapata egygólos előnyről várhatja a visszavágót.

 (Fotó: Football-Italia)

Videók