Döntöttek az edző sorsáról a gyengélkedő Juventusnál

Massimiliano Allegri csapata lassan gyűjti a pontokat mostanában.


Az olasz Juventus két hónapja válságban van. Az elmúlt nyolc mérkőzésen mindössze hét pontot szerzett az „Öreg Hölgy”. Ennek ellenére nincs szó Massimiliano Allegri menesztéséről.

Nemrég még a torinói együttesnél arra is gondolhattak, hogy felveszik a versenyt az Interrel és visszaszerzik a Scudettót. Csakhogy elmúlt két hónap azonban katasztrofálisan alakult számukra.

Az elmúlt nyolc fordulóban mindössze egyetlen győzelmet arattak a torinóiak, amit egy 95. percben szerzett góllal értek el. Ráadásul a Juventus szinte minden héten csalódást okoz.

A korábbi, Atalanta Bergamo elleni 2-2-es döntetlen után Massimiliano Allegri megpróbálta felrázni a csapatot, és úgy döntött, hogy elszigeteli azt a környezettől. Ennek azonban nem volt hatása.

Az elmúlt hétvégén a Juventus megosztozott a pontokon a Genoával. A torinói gól nélküli döntetlen után hangos fújolással búcsúztak az edzőtől és a játékosoktól.

A Tuttosport szerint Allegrinek nem kell aggódnia, hogy kirúgják. A rossz eredmények ellenére a klub főnökei úgy vélik, az edző a Bajnokok Ligájába viszi a Juventust.

Egyelőre tehát az edző állása nincs veszélyben. Arról még nem született döntés, hogy az olasz marad-e a következő szezonban is a klubnál. Sok múlik azon, hogy a jelenlegi válságot milyen gyorsan kezelik.

Borítókép: Getty Images

Videók