De Boer elmondta, miért cserélte le 28 perc után Kondogbiát

A hétvégi fordulóban az olasz Internazionale a Nagy Ádámmal felálló Bologna ellen lépett pályára, Frank de Boer, a milánóiak mestere pedig már a 28. percben cserélt.


 

 
A 23 éves Geoffrey Kondogbiának 28 percig tartott a Bologna elleni, 1–1-re végződött mérkőzés. Érdekesség, hogy a San Siro közönsége meg is tapsolta az edzői lépést, miután Kondogbia hibát hibára halmozott, ráadásul Mattia Destro góljánál is hibázott.
 
„Reggel beszéltem vele, amikor kiderült Joao Mario sérülése. Elmondtam neki, hogy egyszerűen játsszon, háttal a kapunak a veszélyesebb helyzetekben, de, ha nem akarja megérteni, amit kérek tőle, nem tudok mit csinálni” – mondta a meccs után De Boer. – Ezek a labdarúgás alapvető törvényei. Nem mehetsz úgy a pályára, hogy nem tudod, hol nem szabad kockázatot vállalni. Sorozatban követte el ugyanazokat a hibákat. Lehet, hogy szabálytalankodtak vele szemben a gól előtt, de ez már nem számít. Megvolt a lehetősége, hogy simán felszabadítson. Nem az a baj, ha hibázik valaki, hanem az, ha ez azért történik, mert nem hallgatja meg az utasításokat. Hétfőn majd beszélek vele, de bizonyítania kell, hogy megváltozott. Az Európa Ligában nem számolok vele, ezt nem lehet pár nap alatt semmissé tenni.
 

Videók