Cannavaro az Udinese új edzője

Debütálás egy csonka meccsen


 A Serie A 17. helyen álló és a bentmaradásért küzdő Udinesénél kapta meg első vezetőedzői feladatát a játékosként aranylabdás Fabio Cannavaro az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalában.

Az ötvenéves szakember az Udinese harmadik trénere lesz ebben a szezonban. Andrea Sottilt októberben váltotta Gabriele Cioffi, utóbbinak pedig azok után köszönték meg a munkáját, hogy a négy forduló óta nyeretlen csapat már csak jobb gólkülönbségével előzi meg a kieső helyen álló Frosinonét.

Fabio Cannavaro szerződése június 30-ig szól. Csütörtökön egy csonka meccsen mutatkozik be, a Daniele De Rossi irányította AS Roma ellen debütál, azon a találkozón, amely 71. percben Evan Ndicka rosszulléte miatt szakadt félbe április 14-én.

A világbajnok stábjában a testvére, Paolo Cannavaro, Francesco Troise és az Udinese legendája, Giampiero Pinzi segíti majd a munkáját. Utóbbi visszatér a klubhoz, miután 2019 és 2022 között az edzői stáb tagja volt.

Cannavaro hétfő délután veszi át első edzését, és kedden sajtótájékoztatót tart a Bluenergy Stadionban.

A 2006-os világbajnok és Aranylabdás játékos korábban még soha nem edzősködött a Serie A-ban, csak egy rövid időre irányított a Serie B-ben szereplő Beneventót, 2022 szeptemberétől 2023 februárjáig.

Cannavaro lesz egyébként a Serie A első edzője, aki egy olyan meccsen debütál, amely már elkezdődött.

(Fotó: facebook/Udinese)

 

Videók