Bundázott a Catania

A olasz másodosztályú Catania futballklub bundázással vádolt korábbi elnöke elismerte, hogy öt mérkőzés eredményét befolyásolta.


 
A posztjáról múlt héten lemondott Antonino Pulvirenti egy bírósági meghallgatáson mondta el, hogy az áprilisi Varese, Trapani, Latina, Ternana és a május 2-án játszott Livorno elleni meccseket vásárolta meg. Mindegyik találkozó kedvező eredményéért 100 ezer eurót fizetett.
 
Az egyesület hat másik funkcionáriusához hasonlóan egy hete letartóztatott, majd házi őrizetbe helyezett sportvezető azt ugyanakkor tagadta, hogy fogadott ezekre a találkozókra. Mint mondta, csak annyi volt a célja, hogy csapata ne essen ki a másodosztályból.
 
Giovanni Salvi ügyész Pulvirenti beismerő vallomása után kijelentette, hogy a nyomozást még nem lehet lezárni, ám így sokkal könnyebb lesz felderíteni az ügyet.
 
A Catania 2014-ben esett ki a Serie A-ból, s az előző szezonban a Serie B 15. helyén végzett, most viszont szinte biztosan kizárják a csapatot a második vonalból, s a következő szezonban csak a negyedosztályban szerepelhet.
 

A múlt héten kirobbant botrányban a Catanián kívül más klub egyelőre nem keveredett bele, de korábban több hasonló incidens borzolta a kedélyeket Olaszországban, ahol az elmúlt években tucatnyi gyanúsítottat vettek őrizetbe, több egyesületet is pontlevonással büntettek, számos futballistát pedig eltiltottak. 

Videók