Buffon meggondolta magát, fontos bejelentést tett

Messiék és Anglia ellen is lesz majd meccs.


Gianluigi Buffon megváltoztatja döntését és újra kész szerepelni az olasz labdarúgó-válogatottban, amennyiben meghívót kap a csapat következő mérkőzéseire.
 
A Juventus legendás kapusa mindezt az ideiglenes kapitány, Luigi Di Biagio hétfői nyilatkozatára reagálva jelentette ki. A szakvezető ugyanis arról beszélt: a 40 éves hálóőr válogatottbeli pályafutásához méltatlan, hogy egy olyan kudarccal zárja le karrierjét a nemzeti csapatban, mint amilyet az olaszok a világbajnoki pótselejtezőn elszenvedtek.
 
A világbajnok, Európa-bajnoki ezüstérmes játékos 175 meccsen játszott a válogatottban, s tavaly novemberben a svédek elleni 0-0-val végződött visszavágó után azonnal bejelentette, hogy átadja helyét a fiataloknak.
 
„Eredetileg azt gondoltam, hogy a válogatott szünet alatt elmegyünk a családdal kicsit pihenni, de ha egyszer a nemzeti csapatnak szüksége van rád, ott kell lenned, nem fordíthatsz hátat” – mondta Buffon, aki szerint a tapasztalt játékosok sokat segíthetnek a fiataloknak a válogatott mostani, átmeneti időszakában, már csupán a tanácsaikkal, észrevételeikkel is.
 
Olaszország csapata 60 év után először nem lesz ott a futball-világbajnokságon, a nagycsapatok között viszont népszerű felkészülési partner, amit jól mutat, hogy március 23-án Argentína, míg négy nappal később Anglia ellen vív majd barátságos meccset.
 

Magyar Aranylabda 2017: íme, a győztesek - NB1.hu

Íme, a 20. Magyar Aranylabda-szavazás győztesei

Videók