Buffon megdöntötte Del Piero fantasztikus rekordját

Rekordot döntött Gianluigi Buffon, a Juventus kapusa a Borussia Mönchengladbach ellen 0-0-val zárult Bajnokok Ligája-mérkőzésen, az olasz válogatott hálóőre azonban csalódott volt az eredmény miatt.


A torinói klub másik emblematikus figurája, az egyesülettől 2012-ben távozott, most 40 éves Alessandro Del Piero 48 867 percet játszott a Zebrák mezében, a 37 esztendős Buffon ezt a csúcsot javította meg a szerdai meccs 73. percében.

"Megelőztem Del Pierót az örökranglistán, ugyanakkor számomra fontosabb lett volna, hogy a csapat sikerét oszthassam meg a barátaimmal, a közönséggel és a rajongókkal" - nyilatkozta a lefújás után a 152-szeres válogatott kapus.
 
Álvaro Morata Del Piero másik rekordját dönthette volna meg, de elpuskázta helyzeteit, így nem sikerült sorozatban hatodik BL-mérkőzésén gólt szereznie.
 
A Juventus a döntetlen ellenére az élen maradt a D csoportban hét ponttal, a második helyen a Sevillát hazai pályán 2-1-re verő Manchester City áll hattal, míg a Mönchengladbach - a hárompontos Sevilla mögött - a szerdán szerzett egy ponttal változatlanul sereghajtó.

Videók