Buffon megállapodott a Juventus elnökével

A kapus és a klubelnök telefonos megbeszélése eredményre vezetett.


Miután Gianluigi Buffon minden részletben megállapodott Andrea Agnellivel, a Juventus elnökével, a 42 éves kapus újabb egy évig a torinóiak labdarúgója lesz.

A nemzetközi sajtó már hetekkel korábban beszámolt arról, hogy Buffon meghosszabbítja tavaly nyáron kötött, és egy évig érvényes szerződését a Juventusszal, amely szintén hajlik a folytatásra.

A Tuttosport olasz lap információi szerint a kapus és a klubelnök telefonos megbeszélése eredményre vezetett, és miután mindenben megállapodtak egymással - a mostani feltételek mellett az egyéves hosszabbításban -, a szerződés aláírása csupán formalitás. Hozzátették: legkorábban akkor kerülhet sor a szerződés hivatalossá tételére, amikor arra a járványügyi helyzetben hozott rendeletek lehetőséget biztosítanak.

A 176-szoros olasz válogatott Buffonnak a következő már a 19. szezonja lesz a Juventusban.

Buffon 2001-ben igazolt a Juventushoz, és egyéves párizsi kitérőt követően azóta is itt szerepel. A labdarúgó a Paris Saint-Germaintől 2019 nyarán tért vissza a torinói alakulathoz, amelyben elfogadta új szerepkörét, hogy már nem ő az első számú kapus. Ettől függetlenül 11 alkalommal védte a Zebrák kapuját a jelenleg felfüggesztett idényben, összességében pedig 667 tétmérkőzésen öltötte már magára a Juventus mezét. Ezzel a Juventus örökrangsorában a második helyen áll, a
705 fellépéssel első Alessandro Del Piero mögött.

Borítókép: Giuseppe Cottini/NurPhoto via Getty Images

Videók