Biraghi: A Fiorentina tudja, mit jelent a Coppa Italia Firenze számára

Megpróbálják elrontani az Inter menetelését.


A Fiorentina csapatkapitánya, Cristiano Biraghi "szeretné látni" Firenzét ünnepelni az Inter elleni Coppa Italia-döntő után.

A Violák a kupadöntőben foglalták el a helyüket, miután a 16 között a Sampdoriát, a negyeddöntőben a Torinót, az elődöntőben pedig a Cremonese csapatát győzték le. Míg a Fiorentina ebben a szezonban a Serie A-ban következetlennek tűnt, és a tabella alsó felében találta magát, addig a kupákban lenyűgöző teljesítményt nyújtott, és az Európa-konferencia-liga döntőjébe is bejutott. Június 7-én a West Ham ellen lépnek pályára.

A sajtótájékoztatón Biraghi először a Fiorentina idei szezonban a Coppa Italia döntőjéig tartó útjáról elmélkedett.

"Mindig is úgy gondoltam, még akkor is, amikor küzdöttünk, mintha a világ összeomlott volna. Azt mondtam, hogy össze kell tartanunk és követnünk kell az edzőt. Csak így, ezzel az elképzeléssel tudtuk mindannyian kihozni a kvalitásunkat. Minden nap a pályán láttam, hogy ez a helyes út. Meg voltam győződve arról, hogy ilyen szezonunk lesz."

Kitért a Viola csapatkapitányi szerepére is.

"Kapitányként, amikor nem mennek jól a dolgok, mindig megpróbálod megtalálni a problémát, de ez sosem könnyű, mindenkinek megvannak a saját gondolatai. Csak továbbra is hinnünk kellett abban, amit csinálunk, a nehézségekben könnyű elveszíteni az utunkat, ehelyett az edzőnek köszönhetően azonnal megértettük, hogy ezek a legjobb dolgok mindannyiunk számára. Nem volt nehéz feltüzelni a csapattársaimat, a társaság fantasztikus és egy oldalon evezünk."

Biraghit az esetleges firenzei ünneplésről is kérdezték.

"Szeretném látni és nem elképzelni. De mindig is kaptunk támogatást, Firenzében van rajongás, és ezt belélegezzük. Itt vagyunk, készen állunk, tudjuk, mit jelent ez Firenzének."

Arról is beszélt, mit jelent a Fiorentina kapitányának lenni.

"Büszkeséggel tölt el, mert minden Davide-vel (Astori) indult. Együtt kezdtünk egy új ciklust, azzal a céllal, hogy visszatérjünk arra a szintre, ahol a Fiorentina korábban volt. Aztán ő elhunyt, én, Pezzella és Badelj pedig megígértük, hogy továbbvisszük a céljait".

Végezetül Biraghi beszélt az Interrel szembeni várakozásairól a Coppa Italia döntőjében.

„Egy Bajnokok Ligája döntős csapat, egyénileg nagyon jó játékosaik vannak, nemzetközi szinten rutinosak. Mint teljes csapat, ők a legerősebbek Olaszországban. De aztán ott vagyunk mi is... Ha már idáig eljutottunk, megérdemeljük a figyelmet. Nem fogunk bánkódva távozni."

Borítókép: Paolo Bruno/Getty Images

Videók