Az utolsó pillanatban fordított Totti

Jégeső miatt szünetet kellett tartani a Roma-Sampdoria meccsen, amelyet cseréivel fordított meg Luciano Spaletti együttese.


A három órakor kezdődő, mégis az Olaszországon átvonuló ítéletidő miatt nyolcvan perces félidőt hozó találkozón már a kezdetek kezdetén is játékra alkalmatlan volt a pálya.

A találkozó elején bár gyorsan sikerült vezetést szereznie a Farkasoknak (Szalah fejelte a hálóba Perotti beadását), de Muriel szenzációs átadásból, cimbalomszögből egyenlített, majd egy szöglet után Quagliarella kihasználta, hogy Rüdiger és Vermaelen is hiányzott a Roma védelméből, és közelről megszerezte a genovaiaknak a vezetést.

A félidőben kibírhatatlanná vált az időjátás, így a csapatoknak az öltözőben kellett ülniük, mire lecsillapodott annyira az ítéletidő, hogy tovább folytathassák a játékot. Spalettinek volt ideje, hogy megfontolhassa. hogy fordítsák meg az állást; csatársora kétharmadát le is cserélte: El Sharaawy és Perotti helyére Dzeko és Totti állt be.

A cserék pedig meg is hozták az eredményt: a Kapitány passzából Dzeko egyenlített a 61. percben, majd a bosnyák a 93. percben egy büntetőt is kiharcolt.

Skriniar szabálytalansága után pedig természetesen Totti állt oda az időntúli tizenegyeshez, és a mérkőzés utolsó labdaérintéséből a kapuba helyezett. 3-2!

A Sky Sports Italiának nyilatkozva Totti be is vallta, hogy ,,életemben először egy kicsit féltem tőle, hogy kihagyom. Túl fontos volt, hogy berúgjam a gólpasszom után, de ez feltette a habot a tortára. Különben is, a Curva Sud előtt volt, hogy hagyhattam volna ki ott?"

A győzelemmel a fővárosi csapat a második helyre jött fel; ugyan még csak három forduló ment le, de a tabella eleje már beállt a várható végeredményre. A bordó-sárgák előtt a Juventus, után pedig a Napoli található...

Videók