Az ügynöke is megerősítette az olasz labdarúgó játékfüggőségét

Ennek ellenére a hétvégén már pályára léphet a Newcastle csapatában.


Sandro Tonali ügynöke, Beppe Riso azt állítja, hogy az olasz középpályás "le van sokkolva" és a játékfüggősége miatt ő egy "betegséggel küzd", ám mindezek ellenére szombaton már játszhatna a Crystal Palace ellen.

Riso a Sky Sport Italiának nyilatkozott a londoni olasz nagykövetségen tartott rendezvény után, a ma esti, Anglia-Olaszország Európa bajnoki selejtező mérkőzés előtt.

Ez az első alkalom, hogy Riso nyilvánosan beszél játékosa olaszországi fogadási botrányban való részvételéről.

"Kicsit megrendítette a helyzet, de már neki állt küzdeni. Mindig is egy harcos volt" - mondta Riso.

"Ez a legfontosabb meccse most egy betegség ellen. Nagyszerű meccsekhez szoktatott minket, és legtöbbször győzni szokott. Remélem, Sandro tapasztalata megmenti a többi srác életét. Minden elismerésem a Newcastle csapatáé, akik mindig is közel álltak a játékoshoz és támogatták őt - folytatta a játékos ügynöke.

Tonalit a múlt héten Covercianóban hallgatta ki az olasz rendőrség, amikor hivatalosan is vizsgálat alá vonták. Másnap elhagyta az olasz edzőközpontot honfitársával, Nicolò Zaniolóval együtt, aki ellen szintén vizsgálat zajlik.

Tonali visszatért Newcastle-be és együtt edz a csapattársaival.


"Sandro edz, és akár már szombaton is játszhat" - mondta Riso.

Tonali állítólag hajlandó "együttműködni" a torinói ügyészséggel és az Olasz labdarúgó szövetséggel, és már segítséget is kért egy szakembertől, hogy kezelje játékfüggőségét - állítja több olasz forrás is.

Borítókép: Serena Taylor/Newcastle United via Getty Images

Videók