Az UEFA kizárhatja a Juventust az európai kupasorozatokból

Egyre nagyobb a baj a Zebráknál?


Olasz sajtóhírek szerint az UEFA eltilthatja a Juventust az európai kupákban való szerepléstől.

Miután a Serie-A 15 pontot levont a Juventustól az áltata elkövetett pénzügyi szabálytalanságok miatt, most fennáll annak a veszélye, hogy a klubot kizárják az európai kupákból. A Gazetta dello Sport arról számolt be, hogy sportszerűtlen magatartás miatt eltilthatják az „Öreg Hölgyet”.

Sőt, a Juventusra újabb tárgyalás várhat, miután azzal vádolják, hogy a Covid-járvány után titokban fizetett a játékosoknak úgy, hogy arról nem hagyott nyomot a pénzügyi dokumentumaiban.

Amennyiben bebizonyosodnak a vádak, az UEFA felülvizsgálja az eddigi számokat, és ezt követően jár el, figyelembe véve a Pénzügyi Fair Play szabályait. Ennek tükrében a klub bűnössége esetén az is előfordulhat, hogy a szervezet több, mint egy szezonra eltiltja az együttest az európai kupaszerepléstől.

A cikk hozzáteszi, hogy az esetleges eltiltás attól kezdve lép életbe, hogy a csapat kvalifikálja magát valamelyik sorozatba, így a büntetést akkor is kiszablyák a klubra, ha a mostani szezont követően nem sikerülne bejutniuk egyik kupába sem.

Borítókép: Getty Images

Videók