Az örökifjú Totti szívesen ott lenne a világbajnokságon

Francesco Totti kijelentette: ha őrzi jó formáját, ő nevezné magát a nyári, brazíliai labdarúgó-világbajnokságra.


Az AS Roma csapatkapitánya arról is beszélt az Il Romanista című sportlapnak adott interjúban, hogy Cesare Prandelli szövetségi kapitány helyében Antonio Cassanót és Mattia Destrót is meghívná a dél-amerikai tornára.

Totti előbbivel - aki jelenleg a Parmát erősíti - éveken át futballozott együtt a fővárosiak színeiben, míg utóbbi most is a csapattársa.

Az újság szerint a 37 éves csatár a kijelentésével egyértelműen üzent a szakvezetőnek, hogy számíthat rá a világbajnokságon, csak a meghívóra vár.

Totti négymeccses kihagyást okozó sérülés után múlt hét végén góllal tért vissza a bajnokságban második helyen álló AS Romába, amely 3-2-re győzte le az Udinesét.

Prandelli korábban úgy nyilatkozott, ha Totti megfelelő formában lesz, behívja a világbajnokságra utazó keretébe. A támadó a 2006-os vb döntőjében szerepelt legutóbb a válogatottban, amely akkor büntetőkkel elhódította a trófeát.

Az 58-szoros válogatott Totti 16 esztendősen mutatkozott be az AS Romában, és már a 22. élvonalbeli szezonját tölti csapatnál, ráadásul szeptemberben 2016-ig szerződést hosszabbított.

Jelenleg 233 gólnál tart az olasz első osztályban, és az eredményességi örökranglistán a második helyen áll a 274 gólos Silvio Piola mögött.

 

Videók