Az Inter játékosa "megakarta ölni" Mario Balotellit, itt az oka

Volt néhány feszült pillanat a balhés csatár életében.


 Marco Materazzi mesélt el egy történetet, amihez 2010-be kell visszamennünk az időben ahhoz, hogy magunk előtt lássuk, ahogy az Inter épp a Barcelona elleni Bajnokok Ligája elődöntőre készül Spanyolországban, Mario Balotellivel a soraiban.

„Egyszer megleckéztettem, így van. Imádom Mario-t, de nagyon megérdemelte amit kapott akkor. Azóta ismét barátok lettünk, gyakorlatilag testvérek, de valami olyasmit tett azon a napon, amit nagyon nem kellett volna. Nem az volt a legrosszabb, hogy a földhöz vágta a mezét a lefújást követően.”

Balotelli amiatt volt ennyire paprikás hangulatban, mert nem kapott helyet a kezdőcsapatban.

„A rangadó előtt, a csapatbuszon azt mondta nekünk: ’Ma rosszul fogok játszani’, tehát megígértem neki, hogy megfizet azért, ha így lesz. Amikor bejött csereként, megpróbálkozott egy távoli lövéssel ahelyett, hogy kontráztunk volna. Diego Milito megakarta ölni.”

Az esetnek a csapat szempontjából nem lett különösebb következménye, hisz végül megnyerte a legrangosabb európai kupasorozatot és felülhetett a trónra, mi több, abban az évben tripláztak is, amire azóta sem volt képes olasz klub.

„Hittünk Marióban, számtalan gólt lőtt és közreműködött a győzelemben, de egy héttel ezután megkértem Mourinhot, hogy tegyen minket egymás ellen, amikor csak lehetőség nyílik erre" - mondta a Daily Mail-nek.

A világklasszis tehetséggel megáldott, de abból karrierje második felé szinte semmit sem kamatoztató 32 éves csatár jelen pillanatban a svájci Sion futballistája, 19 meccsen hat gól áll a neve mellett, a szerződése pedig jövőre jár le, de aligha láthatjuk már topcsapatban, a miértekre pedig talán az itt leírt történet is tökéletesen választ ad.

Borítókép: Getty Images /  Michael Regan - UEFA

Videók