Az esti csata kulisszái mögött: Di Lorenzo és Dimarco képesek megfordítani a meccset

Jön a Napoli - Inter derbi.


Fabio Capello szerint a vasárnap esti Napoli-Inter rangadó legfontosabb csatája a két hátvéd, Giovanni Di Lorenzo és Federico Dimarco között zajlik majd.

A két csapat játékosai ugyanazon a szélen fognak összecsapni, amikor a két csapat a Stadio Maradonában találkozik majd.

Di Lorenzo és Dimarco is inkább a támadó szerepvállalásáról, mintsem a védekező szilárdságáról ismert, és mindketten a felezővonal átlépése után kerülnek a legjobb formába - írta Capello a La Gazzetta dello Sportnak adott rovatában.

A korábbi Milan-, Roma- és Juventus-edző úgy véli, hogy Di Lorenzo bármilyen helyzetből képes helyzetet teremteni, különösen akkor, ha Matteo Politano mögött játszik a jobbszélen. Ugyanez vonatkozik Dimarcóra is, akinek szintén van egy hasznos szettlabda-szállítás a tarsolyában, ami - ahogy Capello írja - nagyon jól jöhet a szoros meccseken.

Nehéz figyelmen kívül hagyni Victor Osimhen várható visszatérését is a Napoli kezdőcsapatába, aki a közelmúltban elszenvedett combsérülése óta először térhet vissza a kezdőbe. Az ő jelenléte Capello szerint a támadó és mentális felelősség egy részét is leveszi majd Khvicha Kvaratskhelia válláról. Ez elég sok gondolkodnivalót ad majd az Inter hátsó hármasának, amely Alessandro Bastoni és Benjamin Pavard nélkül kell helytállnia.

Capello szerint Inzaghinak el kell kerülnie, hogy a Napoli támadói egy az egy elleni játékba kerüljenek az Inter védőivel.

Borítókép: MB Media/Getty Images

Videók