Az Adidastól szerezne pénzt a Juve a nyár üzletére

A Ronaldo üzletnél is nagyobb összegre van szükségük.


A Juventus Paul Pogba szponzorától, az Adidastól kér némi pénzügyi segítséget, hogy megszerezhesse a franciát a Manchester Unitedtől, írja több médium is Olaszországban.
 
Pogba köztudottan szeretné elhagyni az Old Traffordot most nyáron, miután a United nem tudta megszerezni a Bajnokok Ligáját érő pozíciót. A 26 éves játékos még 2016-ban tért vissza a Vörös Ördögökhöz a Juventustól, és 2021-ig tart kontraktusa. 
 
A francia középpályást leginkább a Real Madrid kapcsán emlegették, de az elmúlt hetekben a Juventus vált a legesélyesebbé, mivel Pogba maga is elhintette, hogy Tortinót előnyben részesíti a Bernabéuval szemben.
 
Viszont a Serie A bajnoka előtt hatalmas akadály tornyosul, méghozzá a francia ára. A United 150 millió eurót szeretne látni a francia szupersztárért cserébe. Ugyanazért a játékosért, aki 105 millióba került nekik visszatérésekor.
 
Viszont a torinói gárda tavaly nyáron nagyon kiköltekezett Cristiano Ronaldoért, így most a Juventus az Adidast kérte, hogy adjon némi pénzt Pogba megszerzésére, tudta meg a Corriere dello Sport.
 
Az Adidasnak van szponzori megállapodása a Juventusszal is, egészen 2027-ig, mely 408 millió eurót ér nagyjából, az olasz média szerint. Viszont a sportszergyártó épp most kötött új szerződést a Juve riválisával, a Real Madriddal, a Pogbáért vívott csatában, ami szintén még jó pár évig, 2028-ig tart, és évi 120 millióról szól.
 
Miközben szép lassan megelőzte a Real Madridot a Pogbáért vívott versenyben, a Juve a királyiak ősi riválisa, a Barcelona orra elől is elhappolnak egy sztárt.
 
A fiatal holland válogatott középhátvéd, Matthijs de Ligt egy öt éves szerződésről egyezett meg a Zebrákkal, mellyel évi 24 millió eurót kereshet, írja a The Guardian.
 
Az Ajax 19 éves kapitánya, De Ligt állítások szerint már korábban visszautasította a Barcelonát és a PSG-t is, hogy a Juventusban játszhasson gyermekkori hőse, Cristiano Ronaldo oldalán.
 
Fotó forrása: Giuseppe Bellini/Getty Images

 

Videók