Amrabat: a klub elutasította a Barcelona, a Manchester United és a Chelsea ajánlatát is

A Fiorentina keményen tárgyalt.


A marokkói válogatott Sofyan Amrabat testvére elárulta, hogy a Fiorentina "visszautasította a Manchester United, a Barcelona és a Chelsea ajánlatát" januárban. A középpályás felkapott lett a 2022-es katari világbajnokságon, csapata az elődöntőig jutott, és végül a negyedik helyet szerezte meg a tornán.

Hírnévre tett szert, és a neve az összes topklub listáján szerepelt egy esetleges átigazolással kapcsolatban, de eddig nem voltak teljesen tisztázottak a részletek arról, hogy kik jelentkeztek érte.

„Rocco Commisso elnök a világbajnokság alatt azt mondta, hogy nem fogja eladni Sofyant, de én azt hittem, hogy csak az árát akarta felhúzni. Nagy volt az érdeklődés Sofyan iránt, és ő csak egy élvonalbeli csapat miatt akarta elhagyni Firenzét. Sok ajánlatot kaptunk Angliából, és ezek a klubok hajlandóak voltak jelentős átigazolási díjat is fizetni” - vallotta be Nordin Amrabat a Voetbal Primeurnak.

Amikor azonban valóban előrehaladott tárgyalásokról volt szó, és olyan klubokról, amelyekhez Amrabat hajlandó lett volna csatlakozni, a lista háromra szűkült.

„A Manchester United az utolsó két napban jelentkezett be, de egy olyan ajánlattal, amely kölcsönszerződés volt vételi opcióval, amivel a Fiorentina nem akart foglalkozni. A Barcelonának anyagi gondjai voltak, ezért azt sem engedhette meg magának, hogy vételi opcióval elvigye. A harmadik klub a Chelsea volt. A Barcelona hajlandó volt sokat fizetni, és Sofyan nagyon remélte, hogy az üzlet létrejön, de a Fiorentina azt mondta, semmiképpen sem. Ő az egyik legfontosabb játékosuk és nem akarták elengedni. Nyáron újra beszélhetünk egy átigazolásról.”

Januárban széles körben elterjedt a hír, hogy Amrabat annyira elszánt volt, hogy a Barcelonához csatlakozzon, hogy kimaradt az edzésekről, és megpróbálta erőltetni a dolgot, ami oda vezetett, hogy több meccsről is lemaradt. Később bocsánatot kért a csapattársaitól, Vincenzo Italiano edzőtől és a klubtól, így tárt karokkal fogadták vissza.

Borítókép: Gabriele Maltinti/Getty Images

Videók