A védelem öröme: Yann Sommer dicséri az Inter teljesítményét a Juventus ellen

A rangadó végül 1-1-es döntetlennel ért véget.


Yann Sommer állítja, hogy jó az egy pont az Inter számára idegenben a Juventus ellen, és bevallja, kapusként nagyon jó játszani a jelenlegi védelemmel.

A torinói Allianz Juventus Stadionban Dusan Vlahovic szerezte a nyitó gólt, de Lautaro Martinez még a félidő előtt egyenlített az 1-1-es végeredményhez.

„A második félidőben látszott, hogy mindkét csapat nem akart túl sok kockázatot vállalni, kompakt, masszív volt a játék, többé-kevésbé nem adódtak lehetőségek egyik oldalon sem. Mi kaptuk először a gólt, és ez nehéz egy olyan csapat ellen, mint a Juventus, amely ennyire erős védekezésben. Jó, hogy rögtön megszereztük az egyenlítő gólt, és végül is ez egy jó pont számunkra” - mondta Sommer a DAZN-nek.

Az Inter a sérült Benjamin Pavard és Alessandro Bastoni nélkül is megerősítette kiváló védekezését, Sommer pedig 13 Serie A-s fordulóban már nyolc clean sheetet könyvelhetett el.

„Azt kell mondanom, hogy kapusként gyönyörű egy olyan védelem mögött játszani, mint amilyenek mi vagyunk. Amikor sok magas szintű mérkőzésed van egy szezonban, kulcsfontosságú, hogy kevés gólt kapj. Láthattátok most is, taktikus játék volt, nem sok lehetőséggel. Elképesztő, hogy mennyire jól kommunikálunk, kompaktak vagyunk, és számomra, mint kapus, ez csodálatos.”

Sommer előrefelé is segített, hiszen az ő hosszú labdája indította el a Lautaro Martinez egyenlítő találatát.

„Nem gyakoroltak túl nagy nyomást rám, így volt időm megnézni, melyik lehetőség a legjobb. Ezek után egy-két érintéssel láthatod, hogy milyen minőségünk van elöl.”

Borítókép: Mattia Ozbot - Inter/Inter via Getty Images

Videók