A Roma trénere megmondta hol vesztették el a derbit

Kiütéses vereséget szenvedtek el a városi riválistól.


A Lazio hihetetlen teljesítménnyel múlta felül városi riválisát a szombati derbin. Szinte esélyt sem adott ellenfelének arra, hogy más végkimenetelt elérjen. Elismerte ezt Daniele De Rossi is, aki kijelentette, nem érdemeltek győzelmet.
 
- Hasonló sztori, mint a többi derbin – néha az egyik csapat játszik jobban, néha a másik, - mondta De Rossi.  – Ma ők játszottak jobban nálunk. Ezek olyan mérkőzések, melyeket apró momentumok eldönthetnek, de ma abszolút jobbak voltak. Az utóbbi pár meccsen szenvedtünk, idegenben a Frosinone és otthon a Bologna ellen. Ideje újra összeállnunk, készek kell legyünk a következő pár napra, mivel létfontosságú meccs következik. A szerdai meccs nagy hatással lesz az idei szezonunkra.
 
De Rossi elutasította vádakat, hogy a hétközi Porto elleni BL-meccs befolyásolta a játékosokat.
 
- Nem, ezek a meccsek mindig fontosak, és nem változott a hozzáállásunk, - folytatta De Rossi. – Minden ugyan olyan céltudatosak vagyunk. Tudjuk, milyen fontos volt ez a meccs a rajongóknakés a bajnokság szempontjából is. Verést kaptunk ma, de még semmi nem dőlt el. A derbi az derbi, és egy közvetlen rivális elleni meccs is a bajnoki harcban, de még sok meccs van vissza, amin pontokat szerezhetünk, játszunk az Interrel és a Milannal is.
 
A csapat edzője, Eusébio pontosan megmondta, hol nyerte meg ellenfelük ezt a találkozót.
 
- Az első félidőben minden párharcot a Lazio nyert meg, ott nyerték meg a meccset – válaszolta a mester egy kérdésre. -  Jól reagáltunk a szünet után, és több esélyünk is volt az egyenlítésre, de a büntető minden szelet kifogott a vitorlánkból.
 
Az edzőnek is válaszolnia kellett azokra a kérdésekre, vajon a játékosok figyelme már a BL találkozón lehetett-e.
 
- Nem becsülheted alá egy derbi fontosságát, - hangsúlyozta a tréner. – Nem ez volt a baj. Annak ahogyan játszottunk, semmi köze nem volt a Bajnokok Ligájához. Ez túl gyakran megesik velünk ebben a szezonban, és ezen komolyan dolgoznunk kell. Egy nyolc meccses veretlenségi széria után nem ilyen teljesítményre számítottunk, főleg nem a derbin.
 
A mérkőzés összefoglalója a linkre kattintva elérhető.

Fotó forrása: Paolo Bruno/Getty Images

 

Videók