A Napoli elnöke: Spalletti odajött hozzám és azt kérte, engedjem el

Az is körvonalazódik, ki lehet az utódja.


Örömünnep után letargiáról beszélni talán még korai lenne, az azonban tény, hogy Luciano Spalletti szezon végi távozása a Napoli éléről minimum meglepő. Az edző szavaiból és sajtóhírekből ítélve a kapcsolat elsősorban a klub elnökével romlott meg, de ezen kívül is rengeteg munkával járt a csúcsra juttatni Diego Maradona egykori klubját.

A RAI-nak nemrég születésnapját ünneplő Aurelio De Laurentiis elmondta, az edző maga kérte szerződésének felbontását az utolsó bajnoki fordulót követően.

„Spalletti azt mondta nekem, ez a kör körbeért és távozni szeretne, mert fel akar töltődni egy évig. Tiszteletben tartom a döntését a kontraktusa ellenére is.” 

Az aranyérmet követően komolyabb fejlesztések is megvalósulhatnak a Diego Maradona Stadionban, így a jövőben esküvők sem elképzelhetetlenek majd, és egy múzeum megnyitása is tervben van.

Ami az edzőkérdést illeti, jelen pillanatban Rafa Benitez tűnik a legesélyesebbnek a munkára, aki 2013-2015 között már irányította a kékeket, de rajta kívül is olyan nevekkel hozták szóba az egyesületet, mint Luis Enrique vagy Julian Nagelsmann,

Borítókép: Getty Images Europe

Videók