A Juventus vizsgálat alatt – ismét a Serie-B-be kerülhet

Komoly vádak.


A Juventus ellen többek között könyvelési szabálysértések miatt is folyik a vizsgálat. Az információk szerint akár ki is eshetnek a Serie A-ból és megfoszthatják őket a címeiktől.

A minap az olasz média arról számolt be, hogy a gazdasági bűnözés elleni hatóság komoly fellépést hajtott végre a Juventus létesítményén. Ezt a nap folyamán az olasz nagyklub is megerősítette, majd közölte, hogy együttműködnek a nyomozókkal. A razzia során a 2019-2021 közötti időszakra vonatkozó számviteli dokumentumokat kellett beszerezni. A vizsgálatnak kifejezetten a játékosok átigazolásából származó tőkenyereségre, valamint az ügynöki díjakra kell vonatkoznia.

A Football-Italia értesülései szerint, ha a Juventust bűnösnek találják, súlyos büntetésekkel sújthatják őket. Az információk szerint kieshetnek a Serie B-be, valamint megfoszthatják őket a jelenlegi időszakban szerzett címeiktől. Marco Donzelli, az Olasz Fogyasztói Jogok Szövetségének elnöke is megszólalt az esettel kapcsolatban.

„A vádak nagyon súlyosak, és baljóslatúan rávilágítanak az elmúlt évekre, főleg, hogy az utóbbi időkben a Juventus dominált. Ha a Juventus illegális módszerekkel tett előnyre szert a riválisaival szemben, akkor az elmúlt néhány szezon legitimitása megdől, és ennek következtében a ligának be kell avatkoznia.”

Forrás: fotbolltransfers.com
Borítókép: Twitter

Videók