A Juventus a címvédőt legyőzve vezeti a bajnokságot

A Serie A pénteki játéknapjának rangadóján a Juventus fogadta hazai pályán a címvédő Napoli együttesét.


A Serie A pénteki játéknapjának egyetlen összecsapása a Juventus-Napoli rangadó volt.

Az első félidőben rangadóhoz méltóan küzdöttek egymással a felek, többnyire a címvédő vendégek birtokolták a labdát, több szögletet is elvégezhettek, de kettő nagyobb helyzetet leszámítva nem voltak jutottak túl közel a gólszerzéshez.

Az félidő vége velé azonban egy szabadrúgásból középre beívelt labda pattant le az egyik Napoli játékos elé, akinek a közvetlen közeli lövését Szczesny hatalmas bravúrral védeni tudta.

A hazaiak az első félidőben bár jól tartották magukat és jól védekeztek, azonban a támadások során nem sokat tudtak elérni és különösebb veszélyt nem jelentettek a vendégek számára.

A felidőre így gól nélküli döntetlennel vonultak el a csapatok.

A második félidőre nagy lendülettel jöttek ki a hazaiak, akik először egy kapufát értek el, majd nem sokkal később, Cambiasso pontos beívelésére Gatti érkezett kiváló ütemben, aki nem hibázott és magabiztosan fejelte a hálóba a labdát, ezzel megszerezve a vezetést a Juventus számára.

A második játékrész folyamán a Napoli próbált meg nyomást helyezve az ellenfélre kiegyenlíteni, de egy les miatt érvénytelenített találatnál tovább nem jutottak. A hazaiak jól állták a sarat, és akár egynél több góllal is bebiztosíthatták volna a győzelmüket, de végül maradt az 1-0-ás végeredmény.

A Juventus ezzel a fontos győzelemmel pedig egy ponttal megelőzte az Intert és vezeti az olasz bajnokságot, míg a Napoli az Inter elleni vereséget követően a Juventus ellen sem tudott pontot szerezni, így az ötödik helyen állnak a tabellán.

Borítókép: Daniele Badolato - Juventus FC/Getty Images

Videók