A Juve négy játékost kap Tévezért

A Juventus hétfőn megerősítette, hogy Carlos Tévezt elengedte szülővárosának labdarúgócsapatához, a Boca Juniorshoz, cserébe pedig négy játékost kap.


A torinóiak 6,5 millió euróért váltak meg az argentin támadótól, de ezt a pénzt nem fogják látni, mivel 3,5 millióért két évre kölcsönkapták a Buenos Aires-i együttestől a csatár Guido Vadalát, továbbá fejenként egy millióért három középpályást is szereztek Rodrigo Bentancur Colman, Franco Sebatian Cristaldo és Adrian Andres Cubas személyében. Mindhárman a 2017/18-as szezonban csatlakoznak majd a Zebrákhoz. A Juventus 2017 áprilisában dönthet arról, hogy 9,4 millió euróért végleg megveszi-e Vadalát.

A 31 éves Tévez 2001 és 2004 között szerepelt az argentin együttes felnőtt csapatában. A Bocából való távozása óta megfordult többek között a brazil Corinthiansban, az angol West Ham Unitedben, a Manchester Unitedben és a Manchester Cityben. A Juventust 2013 óta erősítette, az elmúlt két idényben 50-szer volt eredményes, így elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy olasz együttese a legutóbbi szezonban megnyerte az olasz bajnokságot és kupát, továbbá bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe. Tévez korábban többször is jelezte, a Boca Juniorsban szeretné befejezni a pályafutását.
 
A Juventus már gondoskodott Tévez pótlásáról: az Atlético Madridtól megszerezte a horvát Mario Mandzukicot, a Palermótól pedig az argentin Pablo Dybalát.

A Juve ezze a videóval búcsúzott a 10-estől

 

Videók