A Juve edzője: „Nem lehetünk a Scudetto esélyesei”

Massimiliano Allegri szerint pisztollyal nem érdemes tank ellen harcolni.


A Serie A előző fordulójában 2-0-ra nyert a Juventus az Empoli vendégeként, a lefújást követően a csapat vezetőedzője beszélt többek között a keretben eszközölt változásokról, Pogba sérüléséről és a Juventus jövő évi esélyeiről.

„Jó teljesítmény volt egy olyan Empolival szemben, amely ellen nem könnyű játszani. Hátul gyakorlatilag semmit sem engedtünk nekik, viszont az utolsó harmadban vagy az utolsó labdával nyugodtabbnak kell lennünk, mert egy kicsit túl hektikusak voltunk. Ezek olyan dolgok, amiken az idő előrehaladtával javítani fogunk.” – nyilatkozta a találkozóról.

Az előző szezonban sérülésekkel bajlódó Pogba csereként szállt be, a meccs után pedig fájlalta a combját: „Még nem tudunk semmit, csak egy csípést érzett hátul, majd meglátjuk, mit mondanak a vizsgálatok. Fél órán át játszott, minőséget mutatott.” – mondta róla Allegri.

A vezetőedző szerint „vannak csapatok, amelyek jobban felkészültek a Scudetto megnyerésére, mint például az Inter, a Napoli és a Milan. Jól kell dolgoznunk, hogy minél közelebb maradjunk hozzájuk, és a legjobb négy között végezzünk. Történhetnek úgy a dolgok, hogy a bajnoki címért folytatott versenyben találhatjuk magunkat, de nem lehet azt mondani, hogy a favoritok között vagyunk.”

Allegri úgy gondolja, „egy edző intelligenciája abban áll, hogy megérti a rendelkezésére álló játékosokat. Nem próbálhatsz meg pisztollyal harcolni egy tank ellen, más stratégiát kell találnod.”

„Ebben a szezonban olyan játékosaink vannak, akiknek nincs annyi tapasztalatuk, de vannak lábaik. Ahogy Ariedo Braida szokta mondani, a futballban nem kötelező futni, de segít. Nem akarom azt mondani, hogy ez nagyon egyszerű, mert tudom, hogy az emberek nem szeretik ezt, de azt mondom, hogy papíron a legegyszerűbb dolgok általában a legnehezebbek.” – szögezte le az 56 éves szakember.

Borítókép: Gabriele Maltinti/Getty Images

Videók