"A futball maffiózói vagytok" - visszhangok a Juventus-Milan meccs után

A tegnapi Juventus-AC Milan derbi bizony erősen felszította a két klub közti, az utóbbi években eltűnőben lévő indulatokat - legalábbis az olasz Tuttosport szerint.


Emlékezetes mérkőzést játszott egymással tegnap este a Juventus és a Milan. A két, bajnoki címért versengő rivális joggal reklamálhatott egy-egy gólt a találkozó játékvezetőjén, Paolo Tagliaventón - és bizony meg is tették.

"Remekül játszottunk, de sajnos a játékvezető számára úgy tűnik, túl vastag volt a gólvonal, ezért nem érzékelte, hogy Muntari fejese bent volt a kapuban - dühöngött a lefújás után a Milan mestere, Massimo Allegri. - Ez az eset sajnos meghamisította a végeredményt, hiszen 2-0-nál teljesen más lett volna a játék képe, mint ami így volt. A stadionban a bírón kívül mindenki tökéletesen látta az esetet, bár először ő is a középkörbe mutatott, a játék mégis ment tovább."

A Juve mestere, Antonio Conte nem kívánt különösebben foglalkozni az esetekkel. "Mindkét csapattól elvettek egy-egy találatot, ez van" - zárta rövidre mondandóját Conte, aki azonban a Tuttosport beszámolója szerint szóváltásba keveredett a milónói klub elnökével, Adriano Gallianival, akit egyszerűen a futball maffiózójának nevezett. "Ti ott a pulpitusaitokon, ti vagytok a foci maffiózói" - mondta a Juve mestere Gallianinak, aki előtte állítólag annyit szúrt oda Conténak, hogy "most panaszkodjatok".

A meccs utáni sajtótájékoztatón sem megerősíteni, sem megcáfolni nem kívánta az elhangzottakat Conte, aki csak annyi mondott, hogy "másképp látták" a dolgokat Gallianival, és ez volt a szóváltás oka. A találkozóba egyébként belepillantott az egykori miniszterelnök, Silvio Berlusconi is, aki miután megállapította, hogy Ibrahimovic "szégyenteljes" módon nem játszhat, rosszallóan el is hagyta a San Sirót.

Videók