Vizsgálatot indított a FIFA a Szenegál-Egyiptom meccsen történtek miatt

Az egyiptomiak azt állítják, hogy a küldöttségüket szállító buszt szintén megtámadták a szenegáli drukkerek.


Vizsgálatot indított a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a katari világbajnokság afrikai selejtezőjének utolsó szakaszában kedd este játszott Szenegál-Egyiptom összecsapáson történtek miatt.

"A releváns információkat a mérkőzés jegyzőkönyve alapján az illetékes fegyelmi testületek értékelik, mielőtt döntés születne a következő lépésről" - írta szerdán közleményében a FIFA.

A tizenegyespárbajban vesztes egyiptomiak a találkozó után többek között rasszizmussal vádolták meg a szenegáli szurkolókat. Az egyiptomi szövetség szerdán közölte, hogy a lelátón a játékosokat, különösen a sztárcsatár Mohamed Szalahot sértegető molinók voltak láthatók, ráadásul az egyiptomi futballistákat bemelegítés közben kövekkel és vizespalackokkal "terrorizálták". Az egyiptomiak azt állítják, hogy a küldöttségüket szállító buszt szintén megtámadták a szenegáli drukkerek.

Az idei Afrika Kupa döntőjét egymás ellen vívó felek vb-re jutásról határozó selejtezős párharcának első meccsét Egyiptom nyerte 1-0-ra a múlt héten, a keddi visszavágón Szenegál győzött 1-0-ra, majd miután a hosszabbításban sem született döntés, tizenegyesek következtek. Ebben az Afrika Kupa-győztes hazaiak bizonyultak jobbnak, 3-1-re diadalmaskodtak és fennállásuk során harmadszor jutottak ki a vb-re. A televíziós közvetítésben látható volt, hogy a tizenegyest rúgók közül többek között Szalahot lézerfénnyel zavarták, a Liverpool sztárja kapu fölé lőtte a büntetőt.


Borítókép: sportbible.com

Videók