Vincent Enyeama kitálal a válogatottról: 'Úgy kezeltek, mint egy használt tárgyat'"

A Super Eagles korábbi kapusa, Vincent Enyeama megnyílt arról, hogyan bántak vele a válogatottnál.


Vincent Enyeama játékévei alatt Nigéria egyik legjobb kapusa lett, és elismerték képességeit. A volt kapus 2002 májusában debütált a Super Eaglesben, és 101 alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban. Hosszú kapus karrierje után Vincent Enyeama 2015 októberében úgy döntött, hogy szögre akasztja a kesztyűit.

Vincent Enyeama az egyik legjobb kapusként szerepel a Super Eagles történetében. Azonban a válogatottól való távozása sok évnyi áldozatos munka után nem volt méltó egy ilyen szintű kapushoz.

A 41 éves nemrégiben interjút adott arról, hogyan kezelték, ami arra késztette, hogy minden kapcsolatot megszakítson a csapattal. Arra a kérdésre, hogy váratlan távozása hozzájárult-e Nigéria kapusok visszaeséséhez, Enyeama a HotSportsnak adott interjúban így nyilatkozott.

„Őszintén szólva, nem követtem a nigériai labdarúgást attól a naptól kezdve, ahogy elmentem. Tisztelettel, úgy bántak velem, mint egy darab használt anyaggal, ezért húztam falat magam és a válogatott közé. Most kezdem újra követni, mi történik, de valóban abbahagytam a focit vagy a válogatott meccseinek nézését. Nagyon mélyen megsértődtem, de most már tényleg nyugodt vagyok. Továbbléptem, más fejezeteket nyitottam. Nem igazán tudok sokat mondani a válogatottról és a kapusokról, mert nem nézem őket."

Enyeama elmondta, hogy mélyen megbántotta a bánásmód, amit a válogatott miatt kapott, de már továbblépett, és nem neheztel. Eközben a Super Eagles kapusproblémája tovább folytatódik, mivel a nigériaiak Francis Uzohót szidják a gyenge teljesítménye miatt.

Borítókép: Paul Gilham - FIFA/FIFA via Getty Images

Videók