Vb-selejtezők: Suker békét hirdet a horvát és szerb szurkolók között

Békét hirdet a horvát és a szerb szurkolók között Davor Suker, a Horvát Labdarúgó Szövetség elnöke a két ország válogatottjának jövő pénteki, zágrábi világbajnoki selejtezője előtt.


A korábbi kiváló játékos a szerb Tanjug hírügynökségnek elmondta: ha lenne egy varázspálcája, akkor biztosítaná, hogy a horvát drukkerek ne fütyüljék ki a szerb himnuszt.

"Ahogy mi fogadjuk őket, úgy fogadnak majd bennünk szeptember 6-án Belgrádban" - tette hozzá Suker, aki 1998-ban a Real Madriddal Bajnokok Ligáját nyert, hazája válogatottjával pedig vb-elődöntőt játszhatott.

A sportvezető úgy fogalmazott: a szerb szövetség elnöke, Tomislav Karadzic és a főtitkár, Zoran Lakovic személyes jó barátja, és mindannyiuk közös ügye, hogy a két országban megfékezzék a huliganizmust, és baráti légkörben rendezzék meg a két vb-selejtezőt.

Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke már többször figyelmeztette a két országot, hogy a vandál szurkolók miatt akár ki is zárhatják a válogatottjaikat és a klubjaikat a nemzetközi sorozatokból.

 

Videók