Vb-2022: a skótok elleni pótselejtező halasztását kérik az ukránok

A Reuters megkereste a FIFA-t és az UEFA-t is, de egyelőre még egyik szervezet sem reagált a hírre, ahogyan a skót és az ukrán futballszövetség sem.


Az Ukrán Labdarúgó Szövetség azt kérte a nemzetközi (FIFA) és az európai szövetségtől (UEFA), hogy halasszák el a válogatott március 24-ére kiírt, Skócia elleni világbajnoki pótselejtezőjét - értesült csütörtökön a Reuters brit hírügynökség.

A Glasgowban sorra kerülő összecsapás győztese aztán Ausztriával vagy Walesszel játszik a november 21-én kezdődő katari vb-n való részvételért. A Reuters megkereste a FIFA-t és az UEFA-t is, de egyelőre még egyik szervezet sem reagált a hírre, ahogyan a skót és az ukrán futballszövetség sem. A világbajnokság csoportbeosztását a tervek szerint április 1-jén tartják Dohában. Miután Oroszország múlt csütörtökön háborút indított Ukrajna ellen, az ország labdarúgása teljes mértékben leállt, a bajnokságokat felfüggesztették.

A FIFA és az UEFA a háború kitörését követően eltiltotta a nemzetközi tornáktól és versenysorozatoktól az orosz futballklubokat és a válogatottat. Utóbbi így nem léphet pályára a vb-pótselejtezőn Lengyelország ellen. Az oroszok csütörtökön fellebbeztek a szankciók ellen a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS). Ukrajna legutóbb 2006-ban szerepelt világbajnokságon, a tavaly nyáron - részben Budapesten - rendezett Európa-bajnokságon pedig a negyeddöntőig jutott.

Borítókép: indianexpress.com

Videók