Vb 2014: Touré nélkül készülnek az elefántok Japán ellen - előzetes

Valószínűleg legjobbja, Yaya Touré nélkül kell megkezdenie világbajnoki szereplését az elefántcsontparti labdarúgó-válogatottnak, amely a japán együttes ellen lép pályára a torna szombati játéknapján.


Valószínűleg legjobbja, Yaya Touré nélkül kell megkezdenie világbajnoki szereplését az elefántcsontparti labdarúgó-válogatottnak, amely a japán együttes ellen lép pályára a brazíliai torna szombati játéknapján.

A Manchester City futballistája, a Premier League leggólerősebb középpályása combsérüléssel bajlódik, Sabri Lamouchi szövetségi kapitány pedig így várhatóan Serey Diének szavaz majd bizalmat.

A japánoknál ugyanakkor hosszú idő után újra bevethető lesz a csapatkapitány Haszebe Makoto. Neki első sorban a hátsó alakzat megszilárdítása lesz a feladata, amire nagy szüksége is van az ázsiai alakulatnak, ugyanis legutóbbi kilenc mérkőzéséből mindössze egyet tudott lehozni kapott gól nélkül.

"Az elefántcsontpartiaknak rendkívül erős a támadósoruk, ugyanakkor a védelmük sebezhető. Mindkét csapat támadófutballt játszik, a győzelem a koncentráción múlik" - nyilatkozta Haszebe.

Várható felállások a Whoscored.com szerint:
Elefántcsontpart (4-3-3) Japán (4-2-3-1)
Barry
Aurier, Bamba, K. Touré, Boka
Tioté, Die, Gradel,
Kalou, Drogba, Gervinho
Kavasima
Ucsida, Maja, Konno, Nagatomo
Haszebe, Endo
Okazaki, Honda, Kagava
Kakitani

Videók