Vb 2014: lemondott a korai búcsú miatt az olaszok edzője

Olaszország már a csoportkörben búcsúzott a brazíliai labdarúgó-világbajnokságtól, Cesare Prandelli be is adta a lemondását.


"Beszéltem Giancarlo Abete elnökkel, és mondtam neki, hogy lemondok. Bukás esetén a csapat irányítójának vállalnia kell a felelősséget" - mondta Cesare Prandelli szövetségi kapitány, aki a torna előtt hosszabbította meg szerződését a 2016-os Európa-bajnokság végéig.

Prandelli ugyanakkor azt is kifejtette, meglopva érzik magukat a mexikói játékvezető ténykedése miatt. A szakember szerint Claudio Marchisio kiállítása nem volt jogos a 60. percben, illetve az ellenfélnél Luis Suáreznek kellett volna piros lapot kapnia, amikor megharapta Giorgio Chiellinit. A Liverpool csatára nemhogy megúszta az esetet, hanem a kifelé szabadrúgás helyett következő uruguayi szögletből Diego Godín gólt szerzett, amely az olaszok búcsúját jelentette.

A vb-k történetében most először fordult elő, hogy az előző Európa-bajnokság mindkét döntőse már a csoportkörben búcsúzott: a két éve aranyérmes spanyolok kiesése már a második fordulóban, míg az ezüstérmes olaszoké a keddi vereséggel vált biztossá

Videók