Vb 2014: két héttel a kezdősípszó előtt áll a bál a stadionoknál

Nem zárult megnyugtatóan Jérome Valckénak, a FIFA főtitkárának kéthetes stadionkörútja a brazíliai világbajnokság helyszínein, mivel a 12-ből három aréna esetében komoly problémákkal szembesült.


A sportvezető csütörtökön összegezte tapasztalatait, kiemelve, hogy Natalban, Porto Alegrében és Sao Paulóban is elmondta a szervezőknek, aggódik az ottani helyzet miatt.

Beszámolója szerint Natalban "versenyt futnak az idővel", míg Porto Alegrében még "rengeteg a tennivaló".

A június 12-i nyitómérkőzés helyszínén, a Sao Pauló-i Corinthians Arénában a legnagyobb gondot az okozza, hogy vélhetően nem tudnak teljes kapacitással tesztelni a vb előtt, márpedig a FIFA ezt elvárja a szervezőktől.

Az első tesztmérkőzést május 18-án rendezték, ám a 68 ezres létesítménybe, mindössze 36 ezer szurkolót engedtek be.

A második találkozóra, melyre vasárnap kerül sor, az eredeti tervek szerint minden helyet értékesítettek volna, a héten azonban a helyi illetékes szervek biztonsági okokból nem adtak engedélyt az ideiglenes székekkel felszerelt szektorok megnyitására.

Mindez azt jelenti, hogy maximum 40 ezren lehetnek jelen a meccsen.

Valcke a hiányosságok mellett pozitívumokról is beszámolt, mivel a másik kilenc helyszínnel kifejezetten elégedett volt.

Így a Curitibában látottakkal is, ami azért "nagy szó", mert az év elején a folyamatos csúszások miatt komolyan felmerült, hogy megfosztják a rendezés lehetőségétől a várost.

Videók