Vb 2014: csak otthon játszó játékost visz magával Capello

Csak olyan játékosokat jelölt 23 fős, utazó keretébe Fabio Capello, a vb-re készülő orosz labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya, akik oroszországi klubban szerepelnek.


A névsorban öt olyan futballista neve olvasható, akik tagjai voltak a 2008-as Európa-bajnokságon elődöntős együttesnek - a csapatkapitány Roman Sirokov, a kapus Igor Akinfejev, valamint Jurij Zsirkov, Vaszilij Berezuckij és Szergej Ignasevics.

A 23 játékos közül nyolc eddig öt vagy annál kevesebb alkalommal lépett pályára a nemzeti együttesben - ez is mutatja Capello azon törekvését, hogy a 2018-as, oroszországi vb előtt tapasztalatszerzési lehetőséget adjon az új generáció képviselőinek. A Dinamo Moszkva és a Zenit egyformán hat játékost ad a keretbe, az orosz bajnok CSZKA Moszkva pedig ötöt.

Az oroszok pénteken, Moszkvában, Marokkó ellen játsszák utolsó felkészülési meccsüket, majd vasárnap utaznak el Brazíliába. A csoportban a dél-koreaiak, a belgák és az algériaiak lesznek az ellenfeleik.

LABDARÚGÁS
Az orosz válogatott világbajnoki kerete
Kapusok: Igor Akinfejev (CSZKA Moszkva), Jurij Lodigin (Zenit), Szergej Rizskov (Rubin Kazany)
Védők: Vaszilij Berezuckij (CSZKA Moszkva), Szergej Ignasevics (CSZKA Moszkva), Georgij Scsennyikov (CSZKA Moszkva), Vlagyimir Granat (Dinamo Moszkva), Alekszej Kozlov (Dinamo Moszkva), Andrej Jescsenko (Anzsi Mahacskala), Dmitrij Kombarov (Szpartak Moszkva), Andrej Szemjonov (Terek Groznij)
Középpályások: Igor Gyenyiszov (Dinamo Moszkva), Alan Dzagojev (CSZKA Moszkva), Roman Sirokov (Zenit), Gyenyisz Glusakov (Szpartak Moszkva), Viktor Fajzulin (Zenit), Oleg Satov (Zenit), Jurij Zsirkov (Dinamo Moszkva), Alekszandr Szamedov (Lokomotiv Moszkva)
Csatárok: Alekszej Jonov (Dinamo Moszkva), Alekszandr Kokorin (Dinamo Moszkva), Makszim Kanunnyikov (Amkar Perm), Alekszandr Kerzsakov (Zenit)

Videók