Vb 2014: Cannavaro szerint van Gaal nem mágikus, hanem tiszteletlen

Fabio Cannavaro, az olasz labdarúgó-válogatottal 2006-ban világbajnoki címet nyerő, és a tornán nyújtott teljesítményének köszönhetően az Aranylabdát is elhódító ex-védő nem ájult el Louis van Gaal negyeddöntős húzásától.
Mint az ismert, a holland szövetségi kapitány a Costa Rica elleni mérkőzés hosszabbításának végén lehozta a pályáról az első számú kapust, Jasper Cillessent, és Tim Krult küldte be a helyére. A döntés jónak bizonyult, mert Krul kétszer is hárított a tizenegyespárbaj során, és az Oranje jutott az elődöntőbe. Van Gaalt sokan dicsérték, dicsérik a lépése miatt, azonban Fabio Cannavaro kritikával illette.

"Tudom, hogy mindenki legendának vagy mágikusnak tartja van Gaalt a cseréjéért, de hogy őszinte legyek, nekem ez nem igazán nyerte el a tetszésemet" - nyilatkozta Cannavaro a Globo Esporténak.

"Ez tiszteletlenség volt a lecserélt kapus felé. Ki fog védeni a következő meccsen? Képzeld el, hogy kifutsz a pályára a következő mérkőzésen, és elgondolkodsz azon, hogy nem rendelkezel az edződ 100 százalékos bizalmával" - mondta a 40 éves olasz.

Videók