Ronaldo felhívta Guardiolát

Az ok, amiért Pep Guardiola visszautasította a CBF-et.


A világbajnokság után sok változás történt a kispadokon, és az egyik legtöbbet emlegetett téma az volt, hogy vajon Pep Guardiola átveszi-e Brazília edzői posztját, de ez egyelőre nem fog megtörténni. A SPORT-ban már elárultuk, hogy a CBF felhívta őt, ám Angliából már azt is tudni, hogy maga Ronaldo volt az, aki felvette vele a kapcsolatot.

Guardiola azonban egyértelművé tette, ez még nem az a pillanat. A Manchester Cityvel még rengeteg célt kell elérnie, és ezt el is mondta neki - derül ki a DailyMail ugyanezen információjából.

Guardiola nemrégiben két évvel hosszabbította meg jelenlegi kontraktusát, 2024-ig, és minden jel arra utal, hogy szándékában áll kitölteni ezt az időszakot, és szeretne akkor távozni, amikor eljön annak az ideje. Pontosabban, amikor megnyeri a klubbal a Bajnokok Ligáját. Bonyolult döntés ez, nem csak Pepnek, hanem a Confederaçao Brasileira de Futebol (CBF) számára is. Ők azonban a világ legjobb edzőjének tartják, így biztosan újra megpróbálják.

A katalán már többször is kijelentette, hogy kihívás lenne a brazil válogatottat edzeni, de arról is nyilatkozott, hogy milyen jól érzi magát Manchesterben. Továbbra is izgatottan várja a projektet, és annak ellenére, hogy egy erős Arsenal csapat hagyja le jelenleg őket a bajnokságban, a végsőkig küzdeni fognak.

Borítókép: Buda Mendes/Getty Images

Videók