Rodrygo: A közösségi oldalaim ellepték a rasszista sértegetések

Brazil Labdarúgó Szövetség (CBF) sajtóközleményben ítélte el a rasszista cselekedeteket.


A brazil válogatott és a Real Madrid csatára, Rodrygo arról beszélt, hogy az argentinok elleni hazai vereséget követően rasszista támadások áldozata lett.

„A rasszisták mindig szolgálatban vannak. A közösségi hálózataimat rasszista sértések és mindenféle ostobaságok foglalják el" – jelentette ki az Instagram- és X-fiókján közzétett üzenetekben.

A felhasználók banán- vagy majom-emojikkal lepték el a sportoló profilját, aki jogi lépéseket fontolgat – írja a Globo Esporte. Rodrygo a mérkőzésen konfliktusba keveredett az argentin futballistákkal, akiket gyáváknak nevezett.

„Ha nem azt tesszük, amit ők akarnak, ha nem úgy viselkedünk, ahogy szerintük kellene, ha olyasmit viselünk, ami zavarja őket, ha nem hajtjuk le a fejünket, amikor ránk támadnak, ha nem foglaljuk el a tereket, amelyeket ők az övéknek gondolnak, rasszisták a bűnözőikkel, akkor a viselkedésükkel lépnek fel. Nos, mi nem fogunk leállni” – jelentette ki a futballista.

A támadóval szolidaritását fejezték ki válogatottbeli csapattársai, így Neymar és Vinicius Jr is, utóbbi maga is rendszeres célpontja a rasszista támadásoknak Spanyolországban. „Szégyellik magukat a kirohanásod miatt, soha ne hagyd abba!” - támogatta Neymar az Instagramon.

A Brazil Labdarúgó Szövetség (CBF) sajtóközleményben ítélte el a rasszista cselekedeteket, és biztosította, hogy „továbbra is fáradhatatlanul azon fog dolgozni, hogy betiltsa a rasszizmusnak ezt a betegségét a futballban”.

Borítókép: Marco Galvão/Eurasia Sport Images/Getty Images

Videók