„Nincs bocsánat arra, ami történt"

A tragédia után áthelyezték az egyik negyeddöntőt.


Figyelem! Megrázó képek szerepelnek a cikkben.

A hétfői tragédia után áthelyezték a labdarúgó Afrika Kupa egyik negyeddöntőjét, amelyet szintén a Stade d'Olembében rendeztek volna vasárnap.

A házigazda Kamerun és a Comore-szigetek válogatottjának hétfői nyolcaddöntője előtt nyolcan elhunytak és 38-an megsérültek Yaoundében, ahol egyelőre tisztázatlan okból a meccsnek otthont adó Stade d'Olembé egyik bejáratánál a tömeg a korlátokat benyomva, rendezetlenül próbált bejutni a stadionba. Szemtanúk szerint a biztonságiak lezárták a kaput és pánik tört ki. Az Afrikai Labdarúgó Szövetség (CAF) elnöke, Patrice Motsepe kedden sajtótájékoztatón azt mondta: a Stade d'Olembébe kiírt vasárnapi negyeddöntőt az Ahmadou Ahidjo Stadionban rendezik, amely ugyancsak a fővárosban, Yaoundéban található. Hozzátette: péntekig el kell készülnie az egy nappal korábban történtek részletes elemzésének.

"Ha emberek életüket vesztik és megsérülnek, akkor közösen kell vállalnunk a felelősséget. Nincs bocsánat arra, ami történt" - fogalmazott a sportvezető.

A hétfői összecsapást a tragédia ellenére megrendezték, Kamerun 2-1-re legyőzte a vészkapussal felálló Comore-szigeteket. A kontinensviadal hátralévő találkozói előtt gyászszünetet tartanak, a CAF pedig kapcsolatba lépett az áldozatok hozzátartozóival.

Borítókép és fotók: B/R Football/Twitter

Videók