Mexikó ismét ünnepelhet - videó

Biztos volt, hogy Dél-Korea a legvégéig fog harcolni.


CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

F-CSOPORT
DÉL-KOREA–MEXIKÓ 1–2 (0–1) 
Rosztov-na-Donu, Rosztov Aréna, 43 472 néző. Vezette: Mazsics (szerb)
DÉL-KOREA: Cso Hjun Vu – Li Jong, Kim Min Vu (Hong Csul, 84.), Kim Jung Gvon, Dzsang Hjun Szu – Dzsu Sze Dzsong (Li Szung Vu, 64.), Ki Szung Jung, Li Dzse Szung – Mun Szon Min (Dzsung Vu Jung, 77.), Szon Hung Min, Hvang Hi Csan. Szövetségi kapitány: Sin Te Jong
MEXIKÓ: Ochoa – H. Moreno, E. Álvarez, Gallardo, Salcedo – H. Herrera, Guardado (R. Márquez, 68.), Layún – Lozano (J. Corona, 71.), Vela (G. dos Santos, 77.), J. Hernández. Szövetségi kapitány: Juan Carlos Osorio  
Gólszerző: Szon Hung Min (93.), ill. Vela (26. – 11-esből), J. Hernández (66.) 

A találkozó elején a dél-koreaiak azonnal visszaálltak a saját térfelükre és kontrákra rendezkedtek be, s nem is tűnt rossznak a terv, hiszen az első helyzetet ők alakították ki. A 26. perctől aztán változtatniuk kellett, miután hátrányba kerültek, mert a 150. válogatottságát ünneplő Guardado beadásába Dzsang Hjun Szo teljesen fölöslegesen beleütött a tizenhatoson belül. A mexikóiak a szünetig hátralevő húsz percben könnyen eldönthették volna az összecsapást, de kimaradtak a lehetőségeik.
    
A fordulást követően a dél-koreaiak fokozatosan kinyíltak, ez pedig egyre több mexikói helyzettel járt, s a 66. percben a közép-amerikaiak lemásolták a németek elleni kontrájukat, s Javier Hernández eldöntötte a három pont sorsát. A 30 éves támadó ötvenedik alkalommal volt eredményes hazája válogatottjában - ezzel ő a rekorder -, érdekesség, hogy négy évvel ezelőtt ugyanezen a napon szerzett gólt a világbajnokságon, akkor Horvátországnak talált be.
    
A hajrában az ázsiaiak becsülettel harcoltak és Szon Hung Min 93. percben szerzett gyönyörű góljának köszönhetően szépíteni tudtak.
 

 
később:
Németország-Svédország, Szocsi 20.00

A csoport állása:
1. Mexikó             2  2  -  -  3-1  6 pont
2. Svédország         1  1  -  -  1-0  3
3. Németország        1  -  -  1  0-1  0
4. Koreai Köztársaság 2  -  -  2  1-3  0
 
A csoport további programja:
3. forduló:
június 27., szerda: Mexikó-Svédország, Jekatyerinburg 16.00
június 27., szerda: Koreai Köztársaság-Németország, Kazany 16.00
 
korábbi eredmények:
1. forduló:
Mexikó-Németország 1-0 (1-0)
Svédország-Koreai Köztársaság 1-0 (0-0)
 

 

 

Videók