Messi csereként beállva is triplázni tudott

Panama ellen debütált a centenáriumi Copa Américán Lionel Messi, a torna legnagyobb sztárja és stílusosan, mesterhármassal tette le névjegyét.


 

 

 
Félidőben még csak egy góllal ment az argentin csapat, majd jött Messi a 61. percben, elkönyvelt egy mesterhármast, majd Sergio Agüero állította be a végeredményt. Messi első gólja egy védelmi hiba után született, majd egy remek szabadrúgásgólt ünnepelhetett, végül egy gyors ellentámadást zárt le kegyetlenül.
 
Az argentinok a Romero – Mercado, Otamendi, Mori, Rojo – Fernandez, Mascherano, Gaitan – Banega, Di Maria, Higuain összeállításban kezdtek, de a keretük hihetetlen erejét mutatja, hogy a Messi, Agüero, Lamela hármas érkezett csereként.
A meccs krónikájához tartozik még, hogy Ángel Di Maríát az első félidő hajrájában sérülés miatt kellett lecserélni, míg Panama a 31. perctől emberhátrányban futballozott.
 
A címvédő Chile életben tartotta továbbjutási reményei, miután az argentinoktól elszenvedett elsőkörös vereség után most minimális különbséggel verte Bolíviát. A chileiek mindkét találatát Arturo Vidal szerezte, a másodikat egy jószívű tizenegyes után, de a meccs gólja mindenképp a bolíviai Campos nevéhez fűződik, aki hatalmas gólt lőtt szabadrúgásból.
 
D-csoport, 2. FORDULÓ
 
Chile–Bolívia 2–1 (Vidal 46., 100., ill. Campos 61.)
 
Argentína–Panama 5–0 (Otamendi 7., Messi 68., 78., 87., Agüero 90.)
 
Az állás: 1. Argentína 6 pont (7–1), 2. Chile 3 (3–3), 3. Panama 3 (2–6), 4. Bolívia 0 (2–4)
 
 

 

 
 
 


 

Videók