Legendás olasz edző adott tanácsokat Ancelottinak

Fabio Capello szerint honfitársának erre a három játékosra kell építenie a brazil válogatottat.


2024 nyarától új fejezet kezdődik Carlo Ancelotti és a brazil labdarúgó válogatott történetében, ugyanis a 64 éves szakember ekkor veszi át a Selecao irányítását.

Fabio Capello, aki korábban dolgozott az angol és az orosz válogatottnál is, most megosztott néhány javaslatot azzal kapcsolatban, kiknek szánjon kulcsszerepet a leendő kapitány.

„Meg kell újulnia. Azokra kell támaszkodnia, akiket ismer. Vinicius, Rodrygo, Militao... Szerencsére mások is játszottak már nála klubszinten, például Richarlison, Casemiro és Marquinhos” – véli Capello. Úgy folytatta, „Nincs idő edzősködni, nincs idő csoportot alakítani, általában nincs elég idő a válogatottaknál.”

Szerinte „Szerencsés lenne, ha [Ancelotti] találna egy szilárd játékoscsoportot és néhány vezető kalibert, akik tudnak rá figyelni. Aztán persze az is kell, hogy a megfelelő pillanatban formában legyenek. Angliával például a játékosaim az egész szezonban úgy futottak, mint az őrültek, de mire a válogatottban szerepeltek, teljesen kimerültek. Nézze meg a Manchester Cityt az Inter elleni Bajnokok Ligája-döntőben. Ők nem az a csapat voltak, amelyet ismertünk.”Madridi távozása kapcsán Capello úgy véli, az csak motivációt ad arra, hogy szépen zárja le és azt mutassa, a Reallal foglalkozott, nem pedig a brazil válogatottal.

Borítókép: Gabriele Maltinti/Getty Images

 

Videók