Hosszú távú szerződést kötöttek a portugálok sikerkovácsával

A portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya 2024-ig hosszabbított.


A portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Fernando Santos 2024-ig meghosszabbította szerződését.

A 65 éves szakvezető kontraktusa eredetileg a - koronavírus-járvány miatt jövőre halasztott - Európa-bajnokság végéig lett volna érvényes a címvédő együttesnél.

Santos a 2014-es, brazíliai világbajnokság után vette át a nemzeti csapat vezetését, majd két évvel később - a csoportgyőztes magyar válogatott mögött négyeséből harmadikként továbblépve - aranyérmet nyert a franciaországi kontinenstornán. A 2018-as, oroszországi vb-n a nyolcaddöntőben Uruguay búcsúztatta a portugál együttest, amely tavaly a Nemzetek Ligája történetének első győztese lett.

"Kiváltság számomra és a stábom számára is, hogy folytathatjuk a megkezdett munkát. Tudjuk, hogy nem vagyunk képesek mindent megnyerni, de azért továbbra is mindent megteszünk ezért" - fogalmazott Santos, akinek új megállapodása a 2022-es, katari vb-re, majd a 2024-es Európa-bajnokságra is érvényes.

A szövetség elnöke, Fernando Gomes szerint könnyű döntés volt a szerződéshosszabbítás Santosszal, akit "győztesnek" nevezett. Portugália - a világbajnok Franciaország, valamint Németország társaságában - a részben budapesti rendezésű csoportban szerepel majd a jövőre halasztott Eb-n. A pótselejtező sikeres teljesítése esetén a magyar válogatott is ebben a négyesben lesz.

Borítókép: Christian Charisius/picture alliance via Getty Images

Videók