Hamarosan eljön az igazság pillanata Julian Nagelsmann számára

Mire megy a magyar válogatott csoportellenfelének szövetségi kapitánya?


Változnak az idők a német futballban, erre jó példa a tíz éve világbajnok, de az elmúlt időszakban látványosan visszaeső válogatott, amelyet három különböző kapitány irányított az elmúlt időszakban.

2021 júniusában még Joachim Löw vezette a Nationalelfet a magyarok ellen, egy évvel később már Hansi Flick együttese játszott döntetlent Budapesten. 2024-ben pedig Julian Nagelsmann ülhet majd a kispadon.

A 2006 és 2014 között három világbajnoki érmet (egy arany és két bronz) begyűjtő németek 2022-ben csúnyán leszerepeltek a katari vb-n, de Hansi Flick még kapott egy esélyt, azonban 2023 őszén őt is elküldték.

Utódja az a Julian Nagelsmann lett, aki már 30 éves kora előtt a Bundesligában dolgozott vezetőedzőként, a Hoffenheim után megjárta a lipcseieket, majd a Bayern München vásárolta ki szerződéséből nem kevés pénzért. Ám a münchenieknél a sztárokkal nem bírt, 2023 tavaszán – némiképp váratlanul – menesztették.

Fél évet töltött csapat nélkül, míg a DFB választása rá esett, ő készítheti fel a nemzeti csapatot a hazai rendezésű kontinenstornára. Eddig négy mérkőzésen vezette a német együttest, ugyan az USA-t megverték, de az utolsó két találkozót (Törökország és Ausztria ellen) egyaránt elbukták.

Nagelsmann szerződése 2024 július 31-ig szól. Ha sikerrel veszi a kontinenstornát, a szövetség nagy valószínűséggel új szerződést ajánl, miközben topklubok figyelmét keltheti fel ismét. Ha viszont leszerepel a magyar-svájci-skót csoportban, akkor egy darabig bizonyosan lekerül a radarról.

 

Utóbbi esetben könnyen előfordulhat, hogy az őszi, német-magyar Nemzetek Ligája mérkőzésen a negyedik kapitány ellen készülhet Marco Rossi.

Borítókép: Getty Imges

Videók