Guardiolát akarja Katar!

A labdarúgásban is sikereket akar Katar, ennek első lépéseként egy nemzetközileg is elismert edzőt szeretnének a kispadra, aki nem más lenne, mint Pep Guardiola.


Katar, a hazai rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság óriási meglepetésre második lett Franciaország mögött. Ez főleg annak volt köszönhető, hogy óriási pénzt öltek bele a sportba, a csapatot más országok mellőzött klasszisaival töltötték fel, míg a kispadra egy nemzetközi szinten is jól kvalifikált edzőt, Valero Riverát ültették. Nem is maradt el a siker.

Most Katar hasonlóra készül a labdarúgásban is, hogy a 2022-es hazai rendezésű világbajnokságra egy versenyképes gárdával tudjanak kiállni.

A német Bild értesülései szerint a katariak a Bayern München jelenlegi edzőjét, és nem mellesleg Valero Rivero jóbarátját, Pep Guardiolát szemelték ki a kispadra, akinek 2016-ban jár le a szerződése Németországban.

Köztudottan jó Guardiola és Katar kapcsolata, hiszen a spanyol korábban futballozott is az ázsiai országban, valamint elfogadta a katari világbajnokság nagyköveti tisztségét is, amiért 11 millió eurót kapott.

Katar pénze úgy látszik, kifogyhatatlan, azonban a labdarúgásban (szerencsére?) nehezebben megy a honosítás.

Videók