Fabregas volt a hős, Piquére rázúdult a népharag

Minimális különbségű győzelmet aratott Spanyolország kísérleti csapata Costa Rica felett csütörtök este, Leónban, felkészülési meccsen. Cesc Fabregas gólpasszt adott, majd gólt szerzett, így fordított a 2010-es világbajnok a 2014-es vb-negyeddöntős ellen. Már az első félidőben kialakult a végeredmény.


Debütált a Barca új igazolása, a jobbszélső Aleix Vidal, aki benne volt a második, Fabregas által szerzett gól előkészítésében.

A meccs mégsem erről marad emlékezetes, hanem arról, hogy a leóni közönség minden pillanatban fütyülni és pfujolni kezdett, amikor Gerard Piquéhez került a labda, aki az utolsó félórára állt be.

A dolog előzménye, hogy a katalán játékos a Barca triplázását követő fieszta alkalmával az ősi rivális Real sztárjával, Cristiano Ronaldóval gúnyolóditt. Amikor beszédet mondott, utalt arra, hogy a portugál a 4-0-ra elveszített, délutáni madridi derbi után órákkal már születésnapi partiján volt, ahol duettet is énekelt egy kolumbiai énekessel. Azzal viccelődött, a Barca-játékosok és a stáb kemény munkája mellett ez a botrány is hozzájárult a gránátvörös-kékek sikereihez.

A spanyol armada - amely legutóbbi két barátságos meccsét elveszítette a németekkel, valamint a hollandokkal szemben -  ezzel a győzelemmel melegített a vasárnapi, fehéroroszországi Eb-selejtezőre.

Felkészülési mérkőzés, végeredmény:
Spanyolország-Costa Rica 2-1 (2-1)

G.: Alcácer (8.), Fabregas (30.), ill. Venegas (6.)

A gólok:

Piqué beállása:

 

Videók