Evra kiállt Benzema mellett: emberi oldalról csalódtam a hozzáállásukban

Benzema sérülése, ami miatt nem léphet pályára a világbajnokságon, továbbra is viták tárgyát képezi.


A világbajnokság visszhangja nem csillapodott Franciaországban, és nem az Argentína elleni döntőbeli vereség az egyetlen aggodalomra okot adó kérdés. Karim Benzema kihagyása, Didier Deschamps olyan sérüléssel küldött vissza Madridba, amiből időben felépült volna a katari döntőre, továbbra is vitát generál a válogatott körül.

Patrice Evra, korábbi francia válogatott és többek között a Manchester United játékosa a Real Madrid játékosának védelmére kelt, miközben komoly vádakkal illette az edzőt és a franciák néhány játékosát.

„Emberi oldalról csalódtam a hozzáállásukban. Kívülről az a benyomásom, hogy Karim sok embert feldühített. Ti, a játékosok, amiért nem támogattátok őt. Egy ilyen játékosért háborút kell vívni. Ott volt Di Maria, aki a világbajnokság elején megsérült, de a döntőben játszott és gólt szerzett ellenünk. Ez az edző felelőssége. Ő hozza meg a döntéseket. Deschamps mindig a csapatot helyezi egy játékos elé. De azt is mondják, hogy néhány csapattárs dühös és féltékeny volt, mert háttérbe szorult. Ugyanazt a hibát követitek el, mint a 98-as világbajnokság győztesei, akik azt hitték, hogy a válogatott az övék. A francia válogatott mindenkié. Te akarod eldönteni, hogy ki jön, de nem kell ezt tenned, vagy elkövetni ugyanazt a hibát. Az Aranylabda-győztes a mi csapatunkban van. Ha még mindig ott lettem volna, megvártuk volna Karimot, és vele együtt kezdünk el enni. De nem láttam, hogy bárki is harcolt volna érte" - zárja gondolatait a korábbi francia válogatott.

Borítókép: Ian Walton/Getty Images

Videók