Endrick: Számomra Pelé a király

A brazil válogatottban debütáló tini elmondta, mit gondol Lionel Messiről és Cristano Ronaldoról, hogyan birkózott meg a kritikákkal és mi a legfőbb célja.


Endrick Kolumbia ellen debütált, a negyedik legfiatalabb játékosként írta be nevét a brazil válogatott történetébe. A Real Madridhoz igazoló futballistával a lefújást követően beszélgettek.

A kritikák kapcsán a támadó megjegyezte: „Mindent, ami a médiában megjelent, megkerestem, hallottam, hogy az emberek beszélnek, ez feldühített, be akartam bizonyítani, hogy én egy másik ember vagyok, hogy nem én vagyok az, akiről beszélnek. 16 éves voltam. Ez egy kicsit tönkretett. Egy Murilo nevű fiú a Palmeirasban sokat segített nekem. Amikor 17 éves lettem, azt mondtam, hogy csak boldog akarok lenni. Csak az örömöt akartam látni a családom arcán és mindazokén, akik mellettem vannak.”

A példaképekről: „Számomra Pelé a király, nincs senki, akit hozzá lehetne hasonlítani. Egyszerűen hálát adok Istennek, hogy létezett, és megnézhettem a videóit. Ami Messit illeti, ő egy fenomenális srác, idén is a világ legjobbja. Csak élvezni akarom a pillanatot, amikor ellene játszhatok, amikor egy stadionban lehetek vele, egy olyan fickóval, akit csak videojátékokban láttam. Én inkább Cristiano Ronaldóért rajongok, és Guilherme mindig azzal viccelődött velem, hogy Messi a legjobb. Csodálatos élmény lesz Messit közelről látni."

A leküzdött akadályokról: „Isten és a családom segítségével sikerült felülkerekednem. Hiszem, hogy minden lehetséges. Kiskorom óta olyan dolgokat csináltam, amiktől megijedtem, sok nehéz dolgon mentem keresztül. Főleg Brazíliában. Jelenleg a legnagyobb örömöm az, hogy boldog vagyok önmagammal. Nem színlelek mosolyt. Nagyon jól vagyok. Szeretnék boldog lenni magammal, és nem hagyom, hogy dühös legyek.”

A futballista megosztotta azt is, milyen a viszonya az édesanyjával: „Minden munkámnak, minden küzdelmemnek a lényege volt, mindent neki köszönhetek. Remélem, hogy boldog velem. Sokat szórakozik velem. Alig vannak barátaim, nem járok el. Sokat teszek az anyámért. Nyilvánvalóan szeretnék kimozdulni. Jól érezném magam. Ő tanított meg arra, hogy a munkámnak kell szentelnem magam. Nyaraláskor pihenek. Amikor jól érzem magam, akkor is van életem, szórakoznom kell. De amikor dolgozom, akkor teljes az odaadás.”

Endrick jövő nyáron csatlakozik a Real Madridhoz.

Borítókép: Ricardo Moreira/Getty Images

Videók