Endrick megelőzi Ronaldót és történelmet ír Brazíliával

A Real Madrid által szerződtetett fiatal bemutatkozott a Selecao-ban.


 Brazília 2-1-re kikapott Kolumbiától a 2026-os vb selejtezőmérkőzésén, a találkozó viszont több érdekességet is tartogatott magában.

Vinicius Jr. sérüléséről már beszámoltunk, emellett pedig mindenképpen említésre méltó volt a kolumbiai Luis Diaz teljesítménye, aki apja elrablását követően végre felszabadultan játszhatott.

Volt viszont egy rekorddöntés is a braziloknál, ugyanis Endrick, a Real Madrid által szerződtett brazil megdöntötte Ronaldo 1993-ban felállított rekordját.

A 30 éve ő számított a nemzeti csapatban a legfiatalabb debütánsnak, Endrick viszont ezt átadta a múltnak, ugyanis 17 évesen és 118 naposan pályára lépett.

„Mindig is nagy álmom volt a brazil mezt viselni. A dolgok nagyon gyorsan történnek az életemben, ez egy újabb valóra vált álmom. Nagyon köszönöm ezt a családomnak, az ügynökeimnek és a Palmeirasnak, hogy mindig hittek bennem.” – nyilatkozott a meccset követően Endrick.

Ronaldo annak idején 17 éves, 6 hónapos és két napos volt, amikor megkapta a lehetőséget a nagyok közt.


Fotó: Getty Images

Endrick a brazilok egyik legfényesebb tehetsége, aki már aláírta szerződését a Real Madriddal, de csak 18. életévét betöltve kerül át a székhelye Spanyolországba.

Fotó: Gabriel Aponte/Getty Images

 

Videók