Éjjel egykor rendezhetik a katari vb meccseit!

Harold Mayne-Nicholls, a chilei futballszövetség korábbi elnöke, egyben Sepp Blatter egyik lehetséges kihívója a 2015-ös FIFA-elnökválasztáson azzal állt elő, hogy a katari vb meccseinek egy részét rendezzék helyi idő szerint hajnali egykor.


Így ugyanis akár nyáron is megtarthatnák a tornát, hiszen késő este nem kellene a hőségtől tartanai. Mayne-Nicholls elképzelése szerint az első mérkőzéseket este 7-kor rendezhetnék, a második idősáv este 10-kor, a harmadik pedig hajnali egykor lehetne. Katar és Nyugat-Európa között 1 óra az időeltolódás, vagyis magyar idő szerint éjfélkor kezdődnének a késői mérkőzések.

A chilei a BBC Sportnak számolt be a merész ötletről, amelynek legnagyobb pozitívumát abban látja, hogy így el lehetne kerülni a téli rendezést, ami felborítaná az európai topligák bajnoki szezonjait abban az idényben.

Mayne-Nicholls korábban, még a FIFA Technikai Bizottságának vezetőjeként élesen kritizálta Katart annak 2018-as és 2022-es pályázata miatt is, mostanra viszont a jelek szerint megenyhült velük szemben. "Ez még csak egy ötlet, alaposabban utána kell járnunk. Sosem játszottam Katarban májusban. Szervezni kellene egy ifjúsági tornát próbának, minden konföderációból meghívni pár válogatottat, aztán majd kiderül, hogy működőképes-e az ötlet."

A FIFA akciócsoportja novemberben találkozik legközelebb, hogy megvitassák a 2022-es vb rendezésére érkező javaslatokat, de várhatóan csak később, de még 2014-ben döntést hoznak arról, mikor lenne legcélszerűbb megrendezni a tornát.

Harold Mayne-Nicholls hivatalosan még nem jelentette be indulási szándékát a 2015-ben esedékes elnökválasztáson, erre január végéig van lehetősége.

Videók